FAQ

Om ni har några frågor – så har vi svaren!
Hittar du inte det du söker? Kontakta oss på sanna@visbyselfstorage.se så hjälper vi dig!

Om förråden

Vad kostar det att hyra ett förråd?

Förrådens hyra baseras på dess storlek. De vanligaste förråden är på ca 5,6m2 (14m3) och kostar 560 kr per månad att hyra. Det minsta förrådet från kostar 200kr per månad och det största om ca 22m2 kostar 1890kr per månad. I webbshoppen framgår det storlek och pris på tillgängliga förråd.

Behöver jag bära in mina saker i förrådet?

Nej, alla förråden ligger i markplan och det finns stora dörrar som går att öppna till förrådsbyggnaderna så att du kan köra in din bil om du vill. Väl på plats så finns det vagnar och pall-lyftare till låns så att du kan dra fram dina saker ända in i förrådet. 

Hur stora är förråden?

Kvadratmeterytan och volymen anges när du bokar ett förråd. På bilderna kan du se skalenliga principskisser för hur mycket som får plats. Takhöjden varierar mellan 2 till 3 meter beroende på i vilken byggnad och var i byggnaden man hyr förråd. Generellt så betalar man i stort sett samma pris för volymen av förrådet oavsett var det är beläget och hur stort det är.

Hur kort eller lång tid kan man hyra ett förråd?

Förråden hyrs ut månadsvis. Den kortaste hyrestiden är således en månad. Det finns ingen övre gräns över hur länge man får hyra ett förråd.

Vilka tider kan jag besöka mitt förråd?

Du har access till förrådsbyggnaden via genom kodlåset på ytterdörrarna som är i funktion mellan klockan 07.00-21.00. I byggnad 1 längst upp på vägen ligger förråd med nummer 100-199. I byggnad 2, som är den första byggnaden till vänster ligger förråd med nr 200-299. 

Hur får jag access till förrådsbyggnaden?

Båda förrådsbyggnaderna är utrustade med kodlås till dörrarna. I ditt bekräftelsemail finns koden som du behöver för att ta dig in i byggnaden.

Hur låser jag mitt eget förråd?

Ta med dig ett eget hänglås till ditt förråd.

Vad gör jag om glödlampan i mitt förråd är trasig?

Du hyr ett förråd och ansvarar själv för att belysningen fungerar, precis som om du skulle hyra en lägenhet eller ett kontor. Det finns dock både glödlampor och stege (och i vissa fall skruvmejsel) i anslutning till entréerna till förrådsbyggnaderna så att du enkelt och smidigt själv kan byta glödlampa.

Varför är det en köldridå monterad vid portarna?

Vi vill inte att den fuktiga uteluften möter den torra inneluften, då riskerar det att bildas kondens och fukt inne i förrådsbyggnaderna.

Vad är det för uppsägningstid på ett förråd?

Du hyr ditt förråd månadsvis i förskott från det datum du bokar ditt förråd. Du kan enkelt säga upp ditt förråd genom att logga in och avbryta ditt abonnemang på webbsidan eller genom att skicka ett mail till oss. Ex bokar du ditt förråd den 3e juni, betalar och sedan går in och avbryter din prenumeration kan du disponera förrådet fram till den 2 juli.

Om du är en avtalskund och har hyrt ditt förråd före vi lanserade bokning via hemsidan gäller följande: Om du vill flytta ut och sluta hyra ett förråd av oss behöver vi veta det senast den 15e i den sista månaden du önskar hyra förrådet. Om du vill ha förrådet till den sista juni så behöver du säga upp det senast den 15e juni.  

Vad gäller vid avflyttning?

Vid avflyttning skall du tömma förrådet helt och hållet samt sopa ur det så att det är rent och snyggt för nästa hyresgäst som vill flytta in efter dig. Vid entrén till förrådsbyggnaden finns det sopborste och skyffel du kan låna. Om förrådet inte är tömt ordentligt och städat kommer du att debiteras en avgift om 500 kr.

Hur betalar jag för mitt förråd?

Hyran för förrådet erläggs i förskott och betalas genom en betalning hos KLARNA.

Hur vet jag var förrådet som jag skall hyra ligger?

När du bokar ditt förråd så ser du också numret på förrådet. Alla förråd i serien 100 ligger i den norra (bortre) byggnaden, alla förråd som börjar med 200 ligger i den södra (första) byggnaden. På översiktskartan kan du se i vilken byggnad ditt förråd är beläget, på kartan för förrådsbyggnad 1 respektive förrådsbyggnad 2 kan du se exakt var ditt förråd är beläget i respektive byggnad.

Behöver jag försäkra mina saker som jag förvarar hos Visby Self Storage?

I de flesta fall så har du en försäkring via din hemförsäkring för saker i ett förråd upp till ett värde av 30 000 kr, kolla för säkerhets skull med ditt försäkringsbolag. Om dina saker är värda högre än så rekommenderar vi er att teckna en tilläggsförsäkring hos ert försäkringsbolag.

Kan man förvara vad som helst i era förråd?

Ja, nästan. Dock inga brandfarliga flyktiga vätskor eller gaser, inga gasoltuber, ingen alkohol, matvaror eller levande växter. 

Hur hittar jag till Visby Selfstorage?

Du finner en karta och vägbeskrivning här.